Πληροφορική (B_19-20117)

ΓΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ -ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Περιγραφή

Ενότητες

Σε αυτή την ενότητα θα σκεφτούμε και θα προβληματιστούμε για τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου

Σε αυτή την ενότητα θα μάθουμε τη χρήση του email από υπολογιστή και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης θα συνδυάσουμε τις γνώσεις μας για το email με την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης

Στην ενότητα αυτή θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες της πλατφόρμας Gov.gr

Σε συτή την ενότητα μαθαίνουμε βασικές γνώσεις για το διαδίκτυο

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε τί πρέπει να σκεφτώ για να προχωρήσω σε αγορά κινητού τηλεφώνου.

Θα μιλήσουμε για τα βασικά χαρακτηριστικά και το λειτουργικό σύστημα των κινητών.

Σε αυτή την ενότητα θα δούμε τί ορίζεται ώς ψηφιακές δεξιότητες και με ποιόν τρόπο μπορούμε να τις ενισχύσουμε

Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο. 

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από το χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς. Με περισσότερους από 280 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 5.400 άλλα αντικείμενα από τον χώρο της πληροφορικής, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να επισκεφθείτε εικονικά το μουσείο. Καλή περιήγηση!

https://elmp.gr/3dvirtualtour/

Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να χρησιμοποιήσει το κινητό του σαν συσκευή σάρωσης (scan) αρχείων. Μπορείτε να σαρώσετε (σκανάρετε) ανά πάσα στιγμή, μια ή περισσότερες σελίδες και να τις αποστείλετε οπουδήποτε ή μέσω κοινοποίησης μέσα απο όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με email.

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις

  • - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -